מדיה
    עבור לתוכן העמוד
    דלג על עבור לתוכן העמוד

    ההיברידיות של הונדה כובשות את העולם

    28/10/2012
    הגדל

    הונדה מדווחת על היקף מכירות מצטבר של דגמי היבריד שחצה את רף המיליון מכוניות בסוף חודש ספטמבר 2012.

     

    הישג מרשים זה רשמה הונדה, 13 שנה לאחר השקת הדור הראשון של הונדה אינסייט ביפן בנובמבר 1999. הדור הראשון של האינסייט הצליח לעמוד באתגר של הפחתה בצריכת הדלק כאשר הנתונים הציגו צריכת דלק של 35 ק"מ לליטר (לאחר בחינה של כ-15 מאפייני נהיגה שונים), נתון שהיווה אז את הצריכה הטובה ביותר בהשוואה לכל הרכבים ששווקו ושעשו שימוש בדלק באותה עת.

     

    ההצלחה של דגם האינסייט, הביאה את הונדה להרחיב את מגוון הדגמים ההיברידים וכיום מוצעים 8 דגמים של רכבים היברידיים המשווקים כיום בכ-50 מדינות ברחבי העולם, כולל 3 דגמים היברידיים המשווקים באירופה ובישראל.

     

    בעתיד הקרוב תציע הונדה שתי מערכות חדשות:

    1. מערכת דו-מנועית לרכבי הייבריד בגודל בינוני.
    2. מערכת תלת-מנועית בעלת תפוקה גבוהה במיוחד המיועדת לרכבי ספורט הייבריד ואשר תפעל על כל ארבעת הגלגלים). מערכת זו תספק הינע טוב בצריכת דלק מעולה והיא תיושם ב-NSX שישווק באירופה.

    ההיברידיות של בישראל

     

    במהלך שנת 2011 וכך גם ב- 2012 (נכון לספטמבר 2012) הונדה מובילה את מכירות הרכבים ההיברידיים בישראל. מתחילת שיווקן ועד היום נמכרו בישראל 7,486 מכוניות היברידיות של הונדה. בין ציי החברות שהצטיידו בעשרות רכבי אינסייט ניתן למנות את: חברת החשמל, ישקר, בזק בינלאומי, מוטרולה, בגיר, שינדלר נחושתן, אלבר, קסטרו ועוד. לצד חיסכון ניכר בדלק וזיהום אויר נמוך ,הרכבים ההיברידים נהנים מהפחתה מובנית בשווי השימוש (כרכב "צמוד"ממקום העבודה) בסך כספי של כ- 540 ₪ בחודש.
     

    עבור לתוכן העמוד