מדיה
    עבור לתוכן העמוד
    דלג על עבור לתוכן העמוד

    מרצדס ספרינטר e בגרסה החשמלית

    13/12/2022
    הגדל
    מרצדס מתכוננת לקראת השקתו של ה-eSprinter בחודש פברואר הקרוב ועורכת נסיעות מבחן אחרונות, ביניהן נסיעת מבחן מוצלחת בטווח של 475 ק"מ עם טעינת סוללה אחת בלבד וללא טעינה מחדש. צילום: יצרן

    הרכב נסע במסלול במרחק של 475 קילומטרים עם צריכת חשמל של 21.9 קוט"ש ל-100 קילומטרים. זאת למרות שהמסלול תובעני ביותר מבחינת צריכת הדלק בשל העליות והשיעור הגבוה של הכבישים המהירים. הקטע הנמוך במסלול בגובה 210 מטר מעל פני הים והגבוה ביותר בגובה 785 מטר מעל פני הים. עם ההגעה נותר לרכב טווח נסיעה של כ-20 קילומטרים נוספים.

    מרצדס eSprinter החדש יושק עם שלושה גדלי סוללה שונים. בעזרת ה-eSprinter החדש, מרצדס מיישמת בעקביות את אסטרטגיית הרכבים החשמליים גם בגזרת המסחריות. תכונות הרכב הוגדרו בשיתוף פעולה הדוק עם הלקוחות: עם שלוש אפשרויות לסוללות ומספר גרסאות של גוף הרכב, ה-eSprinter החדש יהיה גמיש משמעותית וייפתח לשווקים חדשים.

    מרצדס הייתה לחלוצה בשוק המסחריות ללא פליטת זיהומים, כשכבר בשנת 2010 השיקה את ה-Vito E-CELL. החל משנת 2025, מרצדס תיישם את השלב הבא באסטרטגיית החשמל שלה עם ארכיטקטורת ה-VAN.EA (Mercedes-Benz Vans Electric Architecture), כאשר כל המסחריות הבינוניות והגדולות המבוססות על הארכיטקטורה המודולרית החדשה יהיו חשמליות.

    צילום: יצרן

    עבור לתוכן העמוד