מדיה
    עבור לתוכן העמוד
    דלג על עבור לתוכן העמוד

    ראלי "אסיה קרוס-קאנטרי ראלי" של ה- FIA בהשתתפות צוות פוינטר

    6/09/2023
    הגדל
    סוף המירוץ בימים רביעי, חמישי ושישי התקיימו בלאוס השכנה. רז הימן והלל סגל מצוות פוינטר, מקבוצת Power Fleet במירוץ "אסיה קרוס-קאנטרי ראלי" יצאו ליום הרביעי  מהמקום ה- 12 הכללי במטרה להתקדם במעלה הדירוג. עוד לפני היציאה תיקנו את רצועת גובל הבולם שכמעט ונקרעה. צילום: יח"צ פוינטר 

    השבילים בלאוס לדברי רז היו "רעים בצורה קיצונית אבל זה מתאים לנו שבילים רעים, לא מתוחזקים, מלאי בורות, חריצים רוחביים, קוליסים, מידי פעם גם בוץ. בחלק הראשון של היום הרביעי על פני 120 ק"מ הם עקפו לפחות 6 רכבים שזינקו לפניהם. בחלק השני זינקו ל- 50 ק"מ האחרונים ובסוף המקטע סיימו במקום החמישי וה- 6 בכללי תוך שיפור של 6 מקומות.

    היום החמישי, קיבל תספורת וקוצץ ל- 106 ק"מ. 120 מטר מהזינוק חיכה לצוות פוינטר מעבר מים שהמארגן תידרך לגביו על שימוש בכננת. אין לצוות כננת כזו. האופנועים לעומת זאת תודרכו לחצות על הגשרון. אך מעבר המים היה פחות נורא מהצפוי ובגדול היה מאוד מהיר. צוות פוינטר, הגיע לקו הסיום במקום החמישי וסיכוי גבוה להישאר במקום בשישי בכללי. בסיכום היום התבשר כי טיפסו למקום הרביעי בקטגוריה וגם בכללי.

    היום השישי והאחרון, התאפיין בקטע קצר ומהיר. 52  ק"מ טסו להם במהירות תלת ספרתית וסיום במקום הרביעי הכללי כשלפני הצוות הישראלי 2 צוותי רכבים רשמיים שלToyota  Gazoo racing  ושל מיצובישי Rally Art.

    צוות פוינטר הפך להיות האטרקציה המרכזית בראלי. הן של המתחרים והמלווים שלהם והן של כל כלי התקשורת ממזרח אסיה, כולל אינדוזניה ויפן שראיינו אותם והתרשמו מהנחישות והמקצועיות של רז והילל שהגיעו ללא משאית סיוע.

    לדברי רז הימן: "מסע ארוך הגיע לסיומו עם תחושה נהדרת של הצלחה מפתיעה. קיווינו להיכנס לעשירייה הראשונה אבל לבטח לא חלמנו על מקום רביעי כללי. זה קרה בזכות עבודת צוות מדהימה, נחישות והמון ניסיון ולמרות מעידות קטנות בדרך. אני מודה לכל מי שהשתתף איתנו בחוויה המיוחדת הזו. תודה לשותפינו לדרך במשך כמעט שני עשורים, החיבור מדהים ומיוחד ואנחנו בהחלט גאים להיות צוות פוינטר טויו".

    הראלי התקיים בין התאריכים 13-19.8.2023 התחיל בפטאיה שבתאילנד והסתיים בלאוס השכנה שם גם יערך טקס הסיום. בראלי משתתפים 43 צוותי רכבים ו- 25 רוכבים על אופנוע מ- 10 מדינות כולל סין, ארה"ב, אוסטרליה, יפן, ויאטנם, טיוואן, תאילנד, קמבודיה, הודו ואינדונזיה.

    הראלי התנהל לאורך מסלול מאתגר של כ- 2,000 ק"מ, עבר בתוואי ייחודי ומגוון של שבילי אדמה ובוץ בג'ונגלים, בנחלים והרים ובמטעים של תאילנד ולאוס.

    על רז והלל מצוות פוינטר: רז והלל חולקים את תא הרכב של צהובה יחד כבר 19 שנים ברציפות, התחרו ביותר מ- 30 מרוצי ראלי בינלאומיים ונחשבים לנהגי השטח הבכירים והמעוטרים ביותר בישראל, זוכי פרס שרת התרבות והספורט לספורטאים מצטיינים לשנת 2009. הלל סגל, נווט הצוות, בן 74, בעל מוסך ליוגב. הנהג רז הימן, בן 59, בעל חברת ראלי טריפ. בשני העשורים האחרונים חזר הצוות מתחרויות הראלי בהן השתתף עם הישגים רבים.


    עבור לתוכן העמוד