עבור לתוכן העמוד
דלג על עבור לתוכן העמודייבוא כלי רכב מהודו לישראל
נועם קום
21/06/2026
תעשיית הרכב ההודית היא כיום אחת הצומחות והמרתקות בעולם, ויש לה השפעה מסוימת על שוק הרכב הישראלי. תעשיית הרכב ההודית, היא כיום השלישית בגודלה בעולם אחרי סין וארצות הברית, לאחר שעקפה לאחרונה את יפן. השוק נשלה מתבסס על אוכלוסייה עצומה עם מעמד ביניים. צילום: אוטוקום
יצרניות מקומיות: חברות ענק כמו טאטה ומהינדרה שולטות בשוק רכבי הנוסעים, השטח והרכבים המסחריים. בתחום הרכה הדו-גלגלי המשמעותי בהודו, שולטות חברות כמו Bajaj, TVS ו-Hero.
שותפויות בינלאומיות: השוק ההודי מאופיין בשליטה של סוזוקי (שותפות בין ממשלת הודו לסוזוקי היפנית), שמחזיקה בנתח השוק משמעותי למכוניות נוסעים ופועלת בשת"פ עם טויוטה. בנוסף, לחברות יונדאי, קיה ורנו קיימים מפעלים בהודו.
מגמות: הממשלה, פועלת להפוך את הודו, למרכז ייצור וייצוא עולמי, תוך מתן תמריצים כלכליים ליצרניות מקומיות וזרות.
מעבר להנעה חשמלית: הודו דוחפת חזק לכיוון תחבורה חשמלית כדי להילחם בזיהום האוויר הערים הגדולות. כרגע המיקוד הוא בעיקר בקטנועים ותלת-אופנים חשמליים וריקשות, אך גם שוק הרכבים הפרטיים החשמליים (בהובלת טאטא) תופס תאוצה.
התקינה: משרד התחבורה הישראלי דורש עמידה בתקינה אירופאית או אמריקאית או קנדית מחמירה. רכבים שיוצרו עבור השוק המקומי בהודו בדרך כלל לא עומדים בתקני זיהום האוויר (Euro 6) ובתחום הבטיחות המערכות האקטיביות הנדרשות באירופה ובישראל אינם כלולות בכלי הרכב. כדי לייבא רכב מהודו לישראל, הוא חייב להיות דגם שתוכנן ויוצר מראש לייצוא תוך התאמה מלאה לדרישות התקינה המחמירות.
ייבוא כלי רכב מתוצרת הודו לישראל: הקשר בין תעשיית הרכב ההודית לישראל מעניין במיוחד, שכן רוב כלי הרכב ההודיים שמגיעים לארץ לא נושאים "סמל הודי" אלא שייכים למותגים שנמכרים בישראל. חלק ניכר מהמכוניות הקומפקטיות שנמכרו בישראל יוצרו בהודו, כמו דגמי סוזוקי: איגניס, סלריו, אלטו, יונדאי i10 וקיה פיקנטו שייוצרו לשוק האירופאי.
רכבים מסחריים: בעבר היו ניסיונות לייבא רכבים מסחריים או טנדרים של יצרניות הודיות כמו טאטא ומהינדרה לישראל. לרוב, ניסיונות אלו נתקלו בקשיים לאורך זמן בשל פערי התקינה והצורך בעדכוני מערכות בטיחות וזיהום אוויר.
שוק הדו-גלגלי: בתחום האופנועים והקטנועים, הנוכחות ההודית ישירה ובולטת יותר: מותג האופנועים הקלאסיים Royal Enfield (שנמצא בבעלות הודית ומיוצר שם) מיובא לישראל ע"י חברת ד.ל.ב בקבוצת לובינסקי, זוכה להצלחה בשוק הישראלי. מותגים נוספים כמו Bajaj ו-TVS משווקים בישראל, ומציעים אופנועים עירוניים קטנים במחירים תחרותיים.
נתוני המכירות בישראל: בשנת 2023 שבה נקבע שיא במכירות כלי רכב המיוצרים בהודו, נמכרו בישראל 2,775 כלי רכב כ- 1% מכלל המסירות באותה שנה.
בשנת 2024 וב- 2025 לא נמכרו מכוניות המיוצרות ההודו.
בשנת 2026 ועד לסוף אפריל, לא נמכרה אף מכונית מתוצרת הודו. כניסת הסוזוקי החשמלית e ויטארה, המיוצרת בהודה הולכת לשנות את התמונה ובגדול.
עוד בחדשות התחבורה
- ג'ילי בחנה את STARRAY EM-i בתרחיש של תאונת שרשרת, 28/06/2026
- מסירת מכוניות חדשות ינואר – מאי 2026, 21/06/2026
- פיג'ו 2008 ברמת גימור ACTIVE, 21/06/2026
- כלמוביל וארגון ידידים בחילוץ רכבים חשמליים ללא סוללה טעונה, 21/06/2026
- BYD אטו 3 מתחדש בישראל, 21/06/2026
- מאן Individual סדרת משאיות חדשה הושקה בישראל, 21/06/2026
- פולקסווגן טיירון הושק בישראל, 5/06/2026
- טויוטה CHR+ החשמלי בישראל, 5/06/2026
- טויוטה ראב 4 הושק בישראל, 5/06/2026
- BYD ATTO DMI מתחדש ברמת גימור בסיסית, 5/06/2026
.jpg)



