מדיה
    עבור לתוכן העמוד
    דלג על עבור לתוכן העמוד

    פוינטר: גניבות רכב ינואר - יוני 2026

    12/07/2026
    הגדל
    המערך המבצעי של Pointer מקבוצת Powerfleet, חברת איתור והשבת כלי רכב גנובים מסכם את הרבעון השני של 2026 אל מול הרבעון השני של 2025. הרבעון הנוכחי מצביע על ירידה משמעותית של 33% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. צילום: פוינטר

    ברבעון השני של 2026 ממשיכים הג'יפונים ורכבי הפנאי להוות את היעד המרכזי של גנבי הרכב אף שחלקם היחסי מכלל ניסיונות הגניבה נמצא במגמת ירידה. במקביל נרשמה ירידה גם בשיעור ניסיונות הגניבה של רכבים פרטיים, בעוד שבקטגוריית הדו גלגלי נרשמה עלייה חדה, המעידה על התרחבות פעילות הגנבים גם לכלי רכב מסוג זה (חלקם הגדול עבור המלטות מזירות פשע בצורה מהירה). שיעור ניסיונות הגניבה של רכבים מסחריים עלה אף הוא, בעוד שבקטגוריות המשאיות וכלי הצמ"ה לא חל שינוי לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

    ג'יפונים ורכבי פנאי שטח מהווים כ- 35% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב, לעומת 41% ברבעון הקודם אשתקד ירידה של 15%.

    רכבים פרטיים מנועי בנזין וסולר מהווים 33% מניסיונות גניבה ברבעון הנוכחי לעומת 39% ברבעון המקביל אשתקד. ירידה של כ-15%

    רכבים מסחריים מהווים 5% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב. ביחס ל- 2% ברבעון המקביל אשתקד. עליה של כ 60%.

    משאיות מהוות 2% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב בדומה לרבעון המקביל אשתקד.

    כלי צמ"ה מהווים 2% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב. בדומה לרבעון המקביל אשתקד.

    דו גלגלי - מהווים 23% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב. ביחס ל- 13% ברבעון המקביל אשתקד. עליה משמעותית של של כ 77%.
    גניבת כלי רכב לפי סוג מערכת הנעה - תמהיל כלי הרכב שנמצאים במוקד ניסיונות הגניבה ממשיך להשתנות בהתאם להרכב צי הרכב בישראל. למרות שרכבים בעלי מנועי בעירה פנימית עדיין מהווים את מרבית ניסיונות הגניבה, חלקם נמצא במגמת ירידה. במקביל נרשמה עלייה משמעותית בניסיונות גניבה של רכבים חשמליים, בעוד ששיעור הרכבים ההיברידיים נותר יציב יחסית עם ירידה קלה. בנוסף, ברבעון השני של 2026 נרשמו לראשונה גם ניסיונות גניבה של רכבי פלאג אין, קטגוריה שלא הופיעה כלל בתקופה המקבילה אשתקד.

    רכבים חשמליים מהווים 7% מניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב ביחס ל-3% ברבעון הקודם אשתקד, עליה של 57%.

    רכבים היברידיים מהווים 16% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב ביחס ל- 17% ברבעון הקודם אשתקד, ירידה קלה של כ-6%.

    רכבי פלאג אין PHEV – קטגוריית רכבי הפלאג־אין מהווה 2% מסך ניסיונות הגניבה והגניבות, בעוד שברבעון המקביל אשתקד לא נרשמו מקרים בקטגוריה זו. 

    רכבי מנוע בעירה בנזין וסולר – מהווים 75% מסך ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב ברבעון הנוכחי, לעומת 80% ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של כ- 6%. 

    הערים המובילות בניסיונות גניבה - תל אביב יפו מציגה עליה חדשה של 92% עם 25% ברבעון הנוכחי לעומת 13% ברבעון המקביל אשתקד.  ירושלים במגמת ירידה, 4% מסך ניסיונות הגניבה ברבעון הנוכחי, לעומת 8% ברבעון המקביל בשנת 2025 ירידה של 50%.

    פתח תקווה עם 8% מסך ניסיונות הגניבה, לעומת 15% ברבעון המקביל אשתקד ירידה של 47%.

    ניסיונות גניבה וגניבות כלי רכב לפי אזורים:
    תל אביב והמרכז: 45% ברבעון השני של 2026, לעומת 35% ברבעון המקביל בשנת 2025. עליה של 29%.
    אזור הדרום: כ-12% ברבעון השני של 2026, לעומת 13% ברבעון המקביל בשנת 2025. ירידה של כ- 8%.
    אזור הצפון: 3% ברבעון השני של 2026 ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
    אזור השפלה: 22% ברבעון השני של 2026, לעומת 25% ברבעון המקביל בשנת 2025. ירידה של 12%.
    אזור השרון: 11% ברבעון השני של 2026, לעומת 16% ברבעון המקביל בשנת 2025. ירידה של 31%.
    ירושלים והסביבה: 4% ברבעון השני של 2026, לעומת 8% ברבעון המקביל בשנת 2025. ירידה של 50%.

    שיטות הגניבה הפופולאריות :
    שכפול מפתח: שיטת הגניבה המובילה היא עדיין שכפול מפתח "גולם" בתהליך הגניבה, תוך כדי התחברות לשקע OBD שבאמצעותו מתחברים למחשב הרכב או באמצעות מכשיר אלקטרוני חכם. הגנבים מקודדים מפתח חדש ומוחקים את המפתחות הקיימים. כ- 48% מסך ניסיונות הגניבה שנרשמו, התבססו על שיטה זו. 
    שימוש במשכפל אלחוטי 10%.
    תקיפה אלימה: תקיפה אלימה של הרכב על ידי החלפת מחשב הרכב היוו 28% מסך הגניבות. 
    גניבת מפתחות מבית הלקוח (דאבל): כאשר קיים קשר ישיר בין פריצה לבית הלקוח ולרכב בחניה הצמודה. היוו 6% מסך הגניבות שנרשמו השנה.
    גניבה בידי מורשה: מתבצעת בדרך כלל על ידי שכפול מפתח בידי משתמש מורשה שקיבל מפתחות וקוד חוקי של כלי הרכב. שיטת גניבה זו היוותה 7% מסך הגניבות שבוצעו השנה. 

    עבור לתוכן העמוד